کمر درد ، مشکلی است که می تواند هر فردی را فارغ از سن و سال ، جنسیت و نوع شغل ؛ درگیر ساخته و زندگی وی را تحت تاثیر قرار دهد. دکتر مونا حجازی بهترین متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات در تهران می باشند و می توانند به شما در رفع این عارضه کمک کنند.

کمر درد

در این جا باید اشاره داشت که عارضه کمر درد به دنبال عواملی اعم از افزایش سن ، انجام برخی کارهای یا ورزش های سنگین می تواند تشدید گردد. لازم به ذکر است زنان به مراتب ، بیشتر از مردان با درد در ناحیه کمر مواجه شده و درد در ناحیه کمر را تجربه می کنند. از این رو شاهد آن هستیم که حدودا ۶۳ درصد از دردهای کمری ، غالبا در خانم هایی که کمتر از ۶۵ سال سن داشته و در میانسالی قرار دارند ؛ رخ می دهد.

علت کمر درد

این عارضه می تواند ناشی از علل مختلفی باشد. در ذیل به مهم ترین عواملی که سبب ایجاد آن می شوند ؛ اشاره نموده ایم :

  • اختلالات و مشکلات ستون فقرات
  • بیماری دیسک بین مهره ای
  • اختلالات عضلات و تاندون ها

شایان ذکر است که از بیماری دیسک بین مهره ای ، می توان به عنوان شایع ترین علت ابتلا به كمر درد یاد کرد. ناگفته نماند که در برخی موارد ، ممکن است این درد منشاء عصبی داشته و در پی درگیری عصب های مجرای نخاع رخ دهد.

علت کمر درد در مردان

همانطور که گفته شد درد کمر در بیشتر موارد ممکن است به صورت ناگهانی و در قسمت های پشت و کمر ایجاد شود و ممکن است بنا بر دلایل مختلفی همچون کار های سنگین روز مره، سقوط، آسیب های وارد شده به کمر به دلیل انجام ورزش، شکل بد بدن، بلند کردن اجسام سنگین که باعث می شود به مهره ها و دیسک ها فشار بسیار زیادی وارد شود، به وجود بیاید.

کمر درد

انواع کمر درد

  • دیسک کمر :

دیسک های بین مهره ای در صورتی که تحت فشار قرار گرفته ( در پی نشستن های طولانی مدت ) یا آب داخل خود را از دست بدهند ، عملکردشان دچار اختلال شده و با وارد آمدن کوچکترین فشار دچار پارگی می شوند و متعاقبا پتانسیل ضربه گیری آن ها از بین می رود. پارگی دیسک ، زمینه ساز بیرون زدگی آن شده و در نتیجه ، بیماری دیسک کمر رخ می دهد.

  • دردهای سیاتیک :

لازم به ذکر است که درد ناشی از پارگی دیسک ( دیسک کمر ) ، با درد حاصل از بیرون زدگی آن متفاوت می باشد. بیرون زدگی دیسک ، عمدتا ناحیه وسط کمر را درگیر ساخته و بر روی کانال نخاع و ریشه های آن ایجاد فشار نموده و بر روی هر جفت پاها منتشر می گردد ؛ البته در برخی موارد به صورت یکطرفه بوده و تنها بر روی قسمت راست یا چپ کمر فشار وارد آورده و به تحریک ورودی اعصاب منتج می شود.

این نوع کمر درد در حقیقت ، دردهای سیاتیک می باشند و بیش از آن که بر ناحیه کمر فشار وارد آورند ، در پاها ایجاد درد ، خواب رفتگی و گز گز می نمایند. توجه نمایید که در صورت پیشروی این بیماری ، شاهد آن خواهیم بود که فرد دچار ضعف عضلانی در ناحیه پاها شده و حتی در هنگام راه رفتن دچار لنگش می شود.

  • آرتروپاتی :

به گفته یک متخصص مغز و اعصاب خوب در تهران از دیگر علل این مشکل ، باید به آرتروپاتی های اشاره داشت. آرتروپاتی در واقع ، التهاب مفاصل بین مهره ای به استثنای دیسک می باشد. در ناحیه ستون فقرات و کمر ، مفاصلی تحت عنوان فاست وجود دارد که پروانه ای شکل بوده و امکان چرخش و خم شدن را برای ما فراهم می آورند. در صورتی که این مفاصل ، مورد اصابت ضربه قرار گرفته ، یا دچار التهاب و آرتروز شوند ؛ سبب پیدایش دردهایی خواهند شد که بر روی نواحی کمر ، شانه ها و گردن ، پهلوها و ران ایجاد فشار خواهد نمود.

کمر درد

  • تنگی کانال نخاع :

تنگی کانال ، یکی دیگر از علت های کمر درد محسوب می شود که می تواند منشاء مادرزادی داشته یا به دنبال دیسک کمر یا آرتروز دیگر قسمت های استخوانی رخ دهد. تنگی کانال ؛ عموما موجب درد در ناحیه کمر، درد در بخش های تحتانی ستون فقرات و حتی اختلال در راه رفتن می شود.

  • ناشی از پوکی استخوان :

از پوکی استخوان و آرتروز می توان به عنوان یکی دیگر از علت های درد در کمر یاد کرد. البته پوکی استخوان هرگز به تنهایی زمیه ساز کمر درد نشده و زمانی که تشدید یافته و به شکستی های میکروسکوپی داخل استخوان ها بیانجامد ، موجب ایجاد درد در ناحیه کمر خواهد شد.

درمان کمر درد

برخی کمردردها که با اسپاسم عضلانی همراه است با داروهای ضد التهابی کورتونی و غیر کورتونی درمان می شود. داروها به صورت های خوراکی ، وریدی و پمادهای موضعی هستند. آب درمانی و هیدروتراپی یکی از روش های موثر و بدون خطر برای عارضه های است که دارای منشا سیاتیک یا اسپاسم عضلات مجاور ستون فقرات می باشد و به عنوان موثرترین درمان غیر جراحی برای بیماری دیسک کمر مورد استفاده قرار می گیرد. فیزیوتراپی ، ماساژ درمانی ، طب سوزنی نیز روش های دیگر درمان درد در ناحیه کمر می باشد که درمان بر اساس نوع درد و صلاحدید بهترین متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات تهران انتخاب می شود.

ورزش برای کمر درد

یکی از روش های درمان این عارضه انجام حرکات ورزشی می باشد. ما در ادامه این مقاله چندین نمونه از ورزش های که می توان در این زمان برای بهبود کمر درد انجام داد را بیان می کنیم:

ورزش شماره یک

به پشت دراز بکشید ، یک دست را در زیر قوس کمر قرار بدهید و شکم را به داخل فشار دهید. این فشار را ۱۰ ثانیه نگه دارید، سپس آن را شل کنید. می توانید این عمل را ۱۰ بار در روز و هر بار به مدت ۱۰ ثانیه تکرار کنید.

ورزش شماره دو

هر دو پای خود را به داخل شکم جمع کنید و با دست آن ها را نگه دارید. شما عزیزان می توانید برای کاهش درد این عمل را ۱۰ بار تکرار کنید و در هر بار اجرا تا ۱۰ بشمارید.

کمر درد

ورزش شماره سه

به پشت و به صورت طاق باز بخوابید. پا ها را کاملا بر روی زمین دراز کنید. پس از آن پای راست را از قسمت زانو جمع کنید. با دو دستتان زیر زانو را بگیرید و به سمت قفسه سینه فشار دهید و ۵ ثانیه نگه دارید. پس از آن می توانید به حالت اولیه خود باز گردید و همین مراحل را بر روی پای مقابل خود تکرار کنید. این ورزش را می توانید ۱۰ بار و هر بار به به مدت ۱۰ ثانیه تکرار کنید.

این نکته را به یاد داشته باشید که در صورتی که کمر درد شدید باشد یا به طور مداوم ایجاد شود بهتر است به یک متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات خوب در تهران مراجعه کنید و از انجام این ورزش ها اجتناب فرمایید چرا که ممکن است آسیب جدی به کمر وارد شود.

Call Now Button