بروز بیماری و اختلال در هر یک از اندام های بدن به طور طبیعی سبب تاثیر گذاری بر سیستم کلی بدن و دیگر اندام ها می شود که می تواند باعث ایجاد اختلالات جنسی در فرد می شود. بیماری های مربوط به مغز و اعصاب و تحریک های عصبی سبب اختلال در دیگر اندام ها هم می شود به خصوص سیستم دستگاه تناسلی که رابطه زیادی با مغز و اعصاب فرد دارد. مغز و اعصاب در انسان از حساسترین نقاط موجود در بدن انسان است، ممکن است دچار بیماریهای خاصی شود که برای اکثر این بیماریها، راه های درمان متفاوتی نیز وجود دارد و طبق نظریه محققین این رشته، اکثر بیماریهای داخلی در مغز ، با شرایط روحی و روانی فرد مرتبط هستند. ناتوانایی های جنسی به كاهش میل جنسی و فركانس فعالیت جنسی در هر دو جنس شامل اختلال نعوظ ، اختلال عملکرد، انزال در مردان و دیسپارونی، نداشتن ارگاسم و كاهش لوبركاسیون در بانوان گفته می شود.
کار دستگاه عصبی ، در حقیقت یک فرآیند بسیار منظم بین مغز، اعصاب محرکه و حسی و اندام تناسلی است و هر گونه اختلال در این مسیر ، مشکلاتی را به وجود می آورد. اگر ضایعه و اختلالی در نواحی فوقانی نخاع به وجود آید ، اغلب مشکل خاصی در زمینه روابط جنسی مشاهده نمی شود.
انواع اختلالات جنسیتی در بیشتر سرطان های مغزی ، آلزایمر ، صرع و پارکینسون ، کاهش میل جنسی، فرد را آزار داده و بروز می نماید. همچنین کسانی که دچار شکستگی های شدید لگن شده و یا آن هایی که عمل جراحی در مورد برداشت کامل پروستات داشته اند ، به دلیل ایجاد آسیب رسیدن به اعصاب ناحیه پرینه و لگن به طور معمول اختلالات جنسی در آن ها مشاهده می گردد.
آسیب رسیدن به آلت تناسلی و عوارض جانبی مصرف برخی از داروها و در برخی بیماری های مغز و اعصاب مانند بیماری ام اس ممکن است ناتوانی و اختلالات جنسی را به دنبال داشته باشد. هرگونه اختلال در روند و میزان خون رسانی اندام ، باعث ایجاد مشکلات زیادی مانند پوسیده شدن ناگهانی اندام می شود.
اختلالات نعوظ در مردان
اختلالات انزال مانند زود انزالی و دیر انزالی
بی میلی جنسی
سرد مزاجی جنسی
درد جنسی (واژینیسم)
فوبی جنسی
ترس جنسی (ترس از مقاربت که بیشتر مخصوص خانم ها می باشد)
پارافیلیا
عوامل فیزیکی : بسیاری از بیماری های فیزیکی می توانند باعث ایجاد اختلالات جنسی در افراد شوند. این بیماری ها شامل ، بیماری های قلبی و عروقی ، بیماری های عصبی ، اختلالات هورمونی ، دیابت ، اختلالات کلیوی ، نارسایی در کبد می باشند. علاوه بر این موارد تاثیر مخرب ، مصرف برخی از از داروهای ضد افسردگی هم می تواند در ایجاد اختلالات جنسی افراد بسیار موثر باشد.
عوامل روانشناختی : بروز عوامل روانشناختی که شامل استرس و اضطراب کاری و نگرانی در رابطه با مشکلات جنسی و داشتن احساس گناه و در مواردی نگرانی در مورد تصویر بدن خود و تروما های جنسی در گذشته افراد است.
مصرف دارو
گاهی مصرف بعضی از دارو ها باعث ایجاد اختلالات جنسی در افراد ، می شود که در صورت تغییر و جایگزین کردن دارویی دیگر ، مشکل ایجاد شده بر طرف خواهد شد ، به طور مثال در زنان و مردانی که مشکلات هورمونی شایع است ، تزریق هورمون و یا تجویز دارو و پماد می تواند در بر طرف کردن این عارضه موثر باشد و با ایجاد افزایش خون در آلت تناسلی این افراد به بهبود عملکرد جنسی آن ها کمک شود. در زنان نیز مانند مردان ، متخصصین در این زمینه داروهایی که تاثیرات مثبتی بر روی هورمون های استروژن و تستسترون می گذارند ، تجویز می کنند.
روان درمانی
افرادی که دارای اختلالات جنسی هستند با مراجعه به موقع به روانشناسی با تجربه در این زمینه ، می توانند بسیاری از آسیب های جنسی مربوط به گذشته خود را و همچنین ترس ، اضطراب و گناه را در خود پیدا کرده و با گذراندن دوره های درمانی مناسب و توصیه های درمانگر خود ، از شرایط ایجاد شده گذر کنند و سلامت روحی و جسمی خود را به دست بیاورند.
سکس تراپی
به طور معمول سکس تراپیست ها به افرادی کمک می کنند که نتوانسته اند اختلالات جنسی که مربوط به روابط زناشویی می شود را از طریق پزشک خود حل کنند. با مراجعه به سکس تراپیست می توان از مشاوره های زناشویی مناسبی برای حل مشکلات جنسی و برای داشتن روابطی بهتر استفاده کرد.
گاهی تکانه ها یا امواج غیر طبیعی الکتریکی مغز ، موجب بروز تغییرات ناگهانی در…
برای درمان دیسک های بیرون زده خفیف جراحی لیزری دیسک گردن روشی مناسب و جدید…
درمان ام اس چگونه است ؟ افرادی که مبتلا به ام اس هستند ، باید…