افسردگی چیست ؟ یک اختلال روانی است که بر روی احساسات، تفکر و رفتار شخص تاثیر گذار است به علاوه منجر به مشکلات جسمی و روحی متعددی می شود. ممکن است فرد در فعالیت های روزمره خود دچار مشکلاتی شود یا به این فکر کند که زندگی کردن بی ارزش است. این بیماری با غم و اندوه متفاوت است و چیزی فراتر از ضعف وسستی است وبه سادگی نمی توان از آن خلاص شد، بنابراین نیاز به درمان طولانی مدت دارد. اکثر بیماران مبتلا به این بیماری با دارو درمانی ، مشاوره های روانی یا تلفیقی از هر دو روش ، بهبود می یابند. برای درمان این بیماری بهتر است به یک متخصص مغز و اعصاب خوب در شهر محل سکونت خود مراجعه کنید. افرادی که در شهر تهران زندگی می کنند و علائم این بیماری را در خود مشاهده کرده اند می توانند برای درمان به دکتر مونا حجازی بهترین متخصص مغز و اعصاب تهران مراجعه کنند. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا با افسردگی آشنا شوید ، علائم آن را بشناسید و از راه های درمان آن آگاه گردید.
تجربیات تلخ و احساس ناامیدی در برخی از مواقع جزئی جدا نشدنی از روتین زندگی افراد به شمار می رود. اما در بسیاری از حالت ها برخی از حالت ها مانند ترس ، ناامیدی و غیره از میان نروند این احتمال وجود دارد که فرد به این مشکل مبتلا شده باشد . این حالت در فرد نه تنها می تواند دلیلی برای وجود غم و اندوه باشد بلکه می تواند مانعی برای برطرف کردن مشکلات روزانه و بازخورد عقلانی و جسمی فرد را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. در بعضی افراد مبتلا به این بیماری را همانند زندگی در یک سیاه چاله تشبیه کرده اند ، تعداد دیگر احساس بی جانی ، خال بودن و بی تفاوتی را تجربه می کنند. این بیماری ممکن است در فرد با علائم پرخاشگری ، بی قراری در برابر مشکلات و اتفاقات زندگی باشد. به خاطر داشته باشید که اگر این شرایط بهبود نیابد افسردگي می تواند باعث اختلالات شدیدتری از لحاظ جسمی و روحی باشد.
به طور معمول ظهور آن در افراد مراحل متفاوتی دارد و ممکن است این بیماری تنها یک بار در طول عمر فرد اتفاق بیفتد.
در صورت احساس یک یا چند مورد از نشانه های گفته شده بهتر است سریعا به بهترین دکتر افسردگی در تهران یا شهر محل سکونت خود مراجعه کنید.
در مردان عمدتا این بیماری به ندرت با نشانه های نا امیدی و خود تخریبی همراه خواهد بود. در عوض این بیماری در مردان با علائم خستگی و اختلال در خواب مواجه هستند. حس خشم ، افزایش حساسیت آنها به نسبت رفتار دیگران نیز می تواند از دیگر نشانه های افسردگی در مردان به شمار بیاید.
خانم ها بر خلاف مردان در این بیماری دچار خود تخریبی و احساس گناه می شوند. خانم هایی که به این بیماری مبتلا هستند ، بیش از حد خواب آلوده می شوند ، پر خوری ، بیشتر شدن وزن و دچار حمله پنیک می گردند. شایان ذکر است که بانوان به نسبت آقایان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. دوران های قاعدگی ، یائسگی و بارداری خود نیز پارامتر های اصلی ابتلا به افسردگی در زنان به شمار می رود.
نظر دکتر مونا حجازی بهترین و برترین فوق تخصص مغز و اعصاب تهران در رابطه با دلایل بروز این عارضه این است که بیماری افسردگي دلیل مشخصی ندارند و اما می توان به موارد زیر اشاره کرد.
افراد مبتلا تغییراتی در مغز رخ می دهد و اهمیت این تغییرات هنوز به درستی مشخص نیست اما می تواند باعث بروز عواملی شود.
نوروترنسمیترها که به آن ها پیک عصبی گفته می شود، مواد شیمیایی درون مغز هستند که به طور طبیعی ساخته می شوند و نقش مهمی در افسردگي خواهند داشت. تغییر و تحول در عملکرد و اثرات این انتقال دهنده ها و نحوه تعامل آنها با نوروسرکوئیت ها، نقش موثری در حفظ و ثبات خلق و خوی فرد دارد.
از جمله عوامل پیدایش افسردگی هورمون ها هستند که تحولات هورمونی بدن می تواند در شخص باعث بروز این عارضه شود. دوران بارداری، دوره زمانی پس از زایمان، مشکلات تیروییدی، یائسگی و برخی موارد دیگر از جمله علل تغییرات هورمونی در بدن می باشند.
افسردگي در اشخاصی که در خویشاوندان خونی این بیماری را تجربه کرده اند مرسوم تر است.
دکتر حجازی بهترین متخصص مغز و اعصاب در تهران در رابطه با انواع این بیماری این چنین بیان می کنند ، این بیماری انواع مختلفی دارد و درمان هر یک از آنها متفاوت است. بنابراین علم بر اینکه فرد دارای چه نوع افسردگي ای می باشد ، به درمان آن توسط بهترین فوق تخصص مغز و اعصاب تهران یا سایر شهر های ایران کمک خواهد کرد.
بررسی ها نشان داده افرادی که طی دو هفته یا بیشتر دارای ۵ مورد از این علائم هستند ، به افسردگي شدید مبتلا می باشند. برخی از این علائم عبارتند از:
اختلال افسردگی شدید دارای دو زیر مجموعه می باشد:
افراد مبتلا به این نوع افسردگي علاقمند به خواب بیشتر و غذا خوردن زیاد هستند. همچنین بسیار احساسی بوده و مضطرب می باشند. این عارضه بیشتر در جوان ها رخ می دهد.
این افراد نمی توانند خوب بخوابند و معمولا خود را فردی مقصر و گناهکار می دانند.
در برخی موارد افراد پس از درمان و مصرف دارو های ضد افسردگي ، مجددا به شرایط قبل بر می گردند. ممکن است این حالت بر اثر شرایط ژنتیکی یا محیطی باشد.
فرد مبتلا به این بیماری زیر نشانگانی همه نشانه های گفته شده را ندارد و ممکن است تنها بین ۳ تا ۴ نشانه را داشته باشد. معمولا این افراد تنها یک هفته افسرده هستند. در این حالت پزشک به برخی نشانه ها توجه می کند. آیا فرد قادر به انجام فعالیت های روزمره خود هست؟ آیا می تواند به سرکار برود؟
این افراد معمولا ناراحت هستند و حداقل دو تا از نشانه های نوع شدید را به مدت دو سال دارا بودند. از بارز ترین نشانه های این نوع اختلال در خواب ، کاهش انرژی و احساس خستگی ، کاهش اعتماد به نفس ، اشتهای ضعیف یا پر خوری ، تمرکز پایین ، تصمیم گیری دشوار و احساس ناامیدی می باشد. درمان این نوع بیماری با دارو و روان درمانی خواهد بود.
از نشانه های فرد افسرده دو قطبی می توان به تغییر در خلق و خوی و انرژی ، نا امید بودن و شاد بودن و غیره اشاره نمود. این اختلال معمولا در بزرگسالان اتفاق می افتد و این افراد معمولا دارای یک نوع از شیدایی هستند. افسردگی دو قطبی حدودا به صورت یکسان در خانم ها و آقایان دیده می شود اما معمولا آقایان به سمت شیدایی و خانم ها بیشتر به سمت نسانه های این عارضه می روند. در صورتی که این اختلال درمان نشود، پیشرفت کرده و بدتر خواهد شد اما با مصرف دارو های ضد روان پریشی و صحبت درمانی توسط یک فوق تخصص خوب در تهران یا شهر محل سکونت فرد بهبود می یابد.
افسردگی ، مهمانی ناخوانده ای است که می تواند زندگی بسیاری را تحت تاثیر قرار دهد. خوشبختانه ، با اتخاذ برخی عادات سالم و تغییر سبک زندگی ، می توانیم از ورود این مهمان ناخوشایند به زندگی خود پیشگیری کنیم. در ادامه برخی از روش های پیشگیری از افسردگی می پردازیم که می تواند به شما کمک کند :
داشتن سلامت جسمانی و فعالیت های منظم بدنی کاملا ضروری است. شما با ورزش کردن مقدار ترشح اندورفین ها را افزایش می دهید و با این کار باعث بهتر شدن خلق و خوی خود می شوید. دقت کنید که در کنار فعالیت بدنی ، داشتن یک رژیم غذایی مناسب نیز مهم است. شما می توانید با مصرف میوه ها ، سبزیجات ، غلات کامل و پروتئین کافی ، به تامین انرژی مورد نیاز بدن و بهبود عملکرد مغز کمک کنید.
داشتن خواب کافی و با کیفیت ، برای حفظ سلامت روان بسیار مهم است. بنابر این تا دیروقت و صبح بیدار نمانید. سعی کنید یافتن راه های موثر برای مدیریت استرس ، مانند مدیتیشن ، یوگا یا گذراندن وقت در طبیعت ، می تواند از بروز افسردگی پیشگیری کند.
ارتباط با دیگران: برقراری ارتباط قوی با دوستان و خانواده ، احساس تعلق و حمایت را افزایش می دهد.
فعالیت های گروهی : شرکت در فعالیت های گروهی و اجتماعی ، به شما فرصت می دهد تا با افراد جدید آشنا شوید و روابط اجتماعی خود را گسترش دهید.
پیشگیری از افسردگی ، نیازمند تلاش مداوم و ایجاد تغییرات در سبک زندگی است. با اتخاذ عادات سالم ، تقویت روابط اجتماعی ، توجه به سلامت روان و جستجوی کمک حرفه ای در صورت نیاز ، می توانید از بروز افسردگی پیشگیری کرده و زندگی شاد تری داشته باشید. اما اگر شما درگیر افسردگی شده اید ، باید در سریع ترین زمان ممکن به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
گاهی تکانه ها یا امواج غیر طبیعی الکتریکی مغز ، موجب بروز تغییرات ناگهانی در…
برای درمان دیسک های بیرون زده خفیف جراحی لیزری دیسک گردن روشی مناسب و جدید…
درمان ام اس چگونه است ؟ افرادی که مبتلا به ام اس هستند ، باید…