بهترین متخصص مغز و اعصاب با آگاهی کامل از انواع اختلالات عصبی من جمله مغز ، نخاع ، اعصاب محیطی و سیستم مغزی ، به بررسی و درمان اختلالات عصبی می پردازد، در این مقاله سعی کردیم شما را در انتخاب متخصص مغز و اعصاب یاری کنیم.
سوالاتی که همواره برای افراد پیش می آید عبارتند از :
بهترین دکتر مغز و اعصاب در ایران کیست ؟
بهترین متخصص مغز و اعصاب و بهترین دکتر مغز و اعصاب تهران دارای چه ویژگی هایی می باشد ؟
بهترین متخصص مغز و اعصاب را چگونه انتخاب کنم ؟
متخصص مغز و اعصاب یا نورولوژیست به پزشکی می گویند که تخصص لازم را در زمینه بیماری های مغز و اعصاب داشته باشد.
سیستم عصبی انسان وظیفه فرماندهی و سازماندهی کل بدن را بر عهده دارد و سایر قسمت های بدن را تحت شعاع قرار می دهد به همین دلیل شناخت و بررسی بیماری های مربوط به مغز و اعصاب کاری کاملا تخصصی می باشد و فقط توسط متخصص مغز و اعصاب که آگاهی کامل در این باره دارد قابل تشخیص می باشد.
بروز بیماری های مختلف مغز و اعصاب به محل درگیری سیستم عصبی بستگی دارد.
افرادی که دچار اختلال مغزی می شوند ، احتمالا ابتدا به پزشک عمومی مراجعه خواهند کرد و پزشک عمومی این افراد را برای بررسی دقیق تر به متخصص مغز و اعصاب ارجاع خواهد داد. به همین دلیل ممکن است با توجه به موقعیت مکانی خود با سوالاتی مواجه شوند.
به دلیل تشابه زیاد میان علائم بیماری های مغز و اعصاب ، نورولوژیست باید با انجام آزمایشات و بررسی دقیق به تشخیص و درمان نوع بیماری بپردازد.
توجه داشته باشید در صورت داشتن هرگونه علائم بیماری مغز و اعصاب آن را جدی بگیرید و فورا به بهترین متخصص مغز و اعصاب شهر خود مراجعه نمایید تا در مراحل اولیه از پیشرفت بیماری جلوگیری شود و درمان گردد.
دکتر مونا حجازی بهترین متخصص مغز و اعصاب در این ویدئو اطلاعاتی درباره تومور های مغزی در اختیار شما عزیزان قرار خواهد داد.
دستگاه عصبی مرکزی همواره از مغز و نخاع تشکیل شده است. به طور کلی سیستم عصبی مرکزی وظیفه کنترل کل بدن مانند پردازش ، حافظه و تنظیمات بدن را بر عهده دارد. دستگاه عصبی به منظور آگاهی از شرایط دورنی و برونی بدن ، تمام اطلاعات حسی ارادی و غیر ارادی را از گیرنده های حسی دریافت خواهد کرد. دستگاه عصبی مرکزی با استفاده از این اطلاعات ، تصمیم به انجام کارهای ارادی یا غیر ارادی خواهد گرفت و موجب بقای بیشتر خواهد شد.
همچنین دستگاه عصبی مرکزی مسئول عملکرد های مهم سیستم عصبی مانند زبان ، خلاقیت ، بروز عواطف و شخصیت افراد می باشد ؛ چرا که مغز مرکز فهم و آگاهی می باشد و تعیین کننده نوع رفتار ماست. مغز دارای سه قسمت می باشد : هسته مرکزی ، دستگاه کناری و مخ. با این که هر کدام از این نواحی دارای خصوصیات خاص خود می باشند با این وجود نباید این سه بخش را از هم جدا دانست چرا که کار هر کدام از این نواحی مکمل کار دیگری می باشد. بنابراین تحلیل اطلاعات دریافتی از اندام های بدن ، فرآیند محاسباتی و تصمیم گیری خاصی را در پی دارد که با فعالیت های مرتبط با هم نتیجه متفاوتی به همراه خواهد داشت. به طور کلی مغز ، توسط استخوان های جمجمه و نخاع توسط استخوان های ستون فقرات احاطه شده است.
سیستم عصبی ، شبکه ای بسیار پیچیده می باشد که وظیفه سازماندهی ، کشف و تعاملات انسانی را برعهده دارد. سیستم عصبی مسئول حواس پنج گانه بدن شامل چشایی ، بینایی ، لامسه ، شنوایی و بویایی می باشد و علاوه بر تنظیم و کنترل فشار و جریان خون ، مسئول حرکت ، تعادل و هماهنگی بدن نیز می باشد. سیستم عصبی شامل دو نوع سیستم عصبی مرکزی و سیستم عصبی محیطی می باشد.
این سلول های عصبی ، حرکات داوطلبانه و غیر ارادی را کنترل می نماید. لازم به ذکر است پزشک متخصص جراحی مغز و اعصاب قادر به درمان انواع مغز و اعصاب نظیر درد پشت و گردن ،آرتریت نخاعی ، دیسک های فتق و همینطور جزئی از اختلالات دیگر مانند نورالژی ترشحه به آسیب سر و بیماری پارکینسون و بیماری تشنج و غیره می باشد. با انتخاب با تجربه ترین و بهترین متخصص مغز و اعصاب ، عوارض را به حداقل برسانید و از درمان خود مطمئن شوید.
در این جا باید اشاره داشت ، بیماری هایی ؛ از جمله اضطراب ، افسردگی ، وسواس ، استرس و غیره که در دسته بندی بیماری های مربوط به روح و روان قرار دارند و منشأ آن ها اختلالات سیستم عصبی مرکزی و محیطی نمی باشد ؛ در حوزه تخصص روانپزشکی می باشند.
البته توجه داشته باشید نوع خفیف این بیماری ها که ممکن است ، منجر به بروز سردردهای تنشی شوند ؛ می توانند توسط متخصص مغز و اعصاب تحت درمان قرار گیرند.
به دلیل پیشرونده بودن بیماری های مغز و اعصاب ، افراد می بایست پس از بروز بیماریهای مغز و اعصاب بلافاصله به نورولوژیست مراجعه نمایند. بنابراین با مراجعه بهنگام به نورولوژیست و تشخیص به موقع می توان مانع پیشرفت آن شده و اقدام به درمان نمود. بدین منظور می بایست بیماران پیش از مراجعه به متخصص مغز و اعصاب در رابطه با انتخاب بهترین متخصص مغز و اعصاب دقت نمایند. چرا که پزشک متخصص و کارآمد می تواند فرآیند درمان و بهبودی را سرعت بخشد.
غالبا به منظور درمان بخش اعظم بیماری های مغز و اعصاب ، به صورت همزمان از چندین متخصص بهره گرفته می شود.
به عنوان مثال ؛ در صورت مراجعه بیمار مبتلا به بیماری های نورولوژیک به متخصص مغز و اعصاب یا نورولوژیست ، در ابتدا از طریق معاینات بالینی و تست های پاراکلینیکی اقدام به تشخیص دقیق بیماری انجام می پذیرد ؛ در صورت مشاهده علائم تومور مغزی در بیمار ، ممکن است که متخصص نورولوژیست ؛ بیمار را به جراح مغز و اعصاب ارجاع دهد.
البته لازم به ذکر است در صورت عودت بیمار به جراح مغز و اعصاب ، باز هم پیگیری روند درمان به عهده متخصص مغز و اعصاب خواهد بود.
ناگفته نماند که در برخی موارد ممکن است متخصص نورولوژیست به منظور پیشبرد روند درمان و تقویت عملکرد حرکتی عضلانی بیمار ، او را به متخصص طب فیزیکی ارجاع دهد.
توجه داشته باشید در صورتی که در راستای جراحی تومور مغزی نیاز به شیمی درمانی یا پرتودرمانی ، قبل یا بعد از جراحی ضرورت داشته باشد ؛ باید بیمار به پزشک متخصص رادیوتراپی و سپس به فوق تخصص انکولوژی عودت داده شود.
همچنین در برخی موارد ممکن است در طول پروسه درمان ، جهت بهبود شرایط روحی بیمار و کمک به روند درمان ؛ متخصص نورلوژیست اقدام به ارجاع بیمار به روانپزشک یا روانشناس نماید.
به طور کلی بیماری های مغز و اعصاب که اصطلاحا از آن ها تحت عنوان بیماری های نورولوژیک نیز یاد می شود ، طیف وسیعی دارند ؛ از این رو تکنیک هایی که در راستای درمان این بیماری ها استفاده می شود نیز بسیار گسترده می باشند.
از رایج ترین روش های درمان بیماری های مغز و اعصاب می توان به موارد ذیل اشاره داشت :
مکانیسم بسیاری از بیماری های مغز و اعصاب ناشناخته می باشد و همچنین سیستم عصبی نیز در بسیاری از موارد ، قابل بازسازی و ترمیم نیست ؛ از این رو شاهد آن هستیم که روند درمان بیماری های مغز و اعصاب طولانی می گردد.
لذا در عمده موارد ، تنها امکان جلوگیری از پیشروی بیماری و بروز عوارض ناشی از آن وجود داشته و درمان قطعی بیماری ممکن نخواهد بود.
خونریزی مغزی در کودکان و بزرگسالان ، به تجمع خون در داخل مغز یا اطراف…