گاهی تکانه ها یا امواج غیر طبیعی الکتریکی مغز ، موجب بروز تغییرات ناگهانی در حرکات بدنی ، حسی و رفتاری خواهد شد ، که به آن حمله عصبی و تشنج گفته می شود. بسته به تعداد عضلاتی که تحت تاثیر این تکانه ها قرار می گیرند ، حمله عصبی می تواند موجب انقباض و سخت شدن ناگهانی و یا شل شدگی کامل عضلات بدن شود و شخص برای مدتی دچار فلجی موقت خواهد شد. گاهی تشنج و حمله بزرگ صرع به یک معنی می باشد. از بدترین انواع حمله، تشنج می باشد ، چرا که کل بدن را در بر خواهد گرفت . طی حمله تشنج همه عضلات بدن منقبض می شوند و بعد از تکان های شدید و خشن فرد بیهوش خواهد شد. گاهی ممکن است حمله فقط در بخشی از قسمت های بدن به صورت موضعی باشد و کم کم به تکان های عمومی ( در دو طرف بدن ) تبدیل شود.
این عارضه در یک سمت مغز رخ می دهد ، از یک شبکه سلولی آغاز می شود که خود این بیماری به دو دسته تقسیم می شود: تشنج هوشیاری و تشنج با اختلال هوشیاری.
۱٫تشنج هوشیاری : در حین حمله عصبی و تشنج بیمار هوشیاری خود را از دست نخواهد داد. در گذشته این بیماری تشنج ساده نام داشته. از علائم مهم آن می توان به تغییر حس بویایی ، چشایی و یا شنوایی اشاره کرد.
۲٫تشنج با اختلال هوشیاری : در حین حمله عصبی و تشنج بیمار گیج شده و هوشیاری خود را از دست خواهد داد. از علائم این بیماری می توان به تکان خوردن انگشت ها ، خیره شدن به فضایی خالی و تکرار پلک زدن بیمار اشاره کرد.
این عارضه در شبکه های وسیع تری از مغز ایجاد خواهد شد ، طوری که بر روی هر دو طرف مغز تاثیر همزمان خواهد گذاشت. این بیماری به چند دسته تقسیم می شود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت :
۱٫تشنج اتونیک : در این حمله عصبی و تشنج ، کنترل عضلات از دست بیمار خارج شده و ماهیچه های او ضعیف تر از قبل می شوند. بخش هایی از بدن مانند: پلک ها و سر حس خود را از دست می دهند. امکان دارد فرد در این حالت تعادل خود را از دست بدهد و بر روی زمین بی افتد.
۲٫تشنج ابسنس : این نوع حمله عصبی و تشنج باعث می شود که فرد به فضای خالی زل بزند و در ناحیه دست ها حرکات بسیار خفیفی داشته باشد. این نوع از حمله عصبی و تشنج بیشتر در کودکان شیوع دارد.
به طور کلی علت اصلی بروز تشنج هنوز مشخص نشده ولی از رایج ترین عواملی که موجب بروز تشنج خواهد شد می توان به موارد زیر اشاره نمود :
برخی دیگر از عواملی که ممکن است موجب بروز تشنج گردد عبارتند از :
از مشخصه های هشدار دهنده و عمومی تشنج می توان به موارد زیر اشاره نمود :
متخصصان مغز و اعصاب روش های مختلفی را جهت مدیریت و درمان تشنج معرفی کرده اند در ادامه این موارد را بررسی میکنیم؛ این شیوه های درمانی وقوع آنی تکانه های غیر طبیعی مغز را با حداقل عوارض کاهش میدهد.
داروی مناسب شما برای مدیریت تشنج راه حل آسانی نیست. متخصصان باید سابقه پزشکی، سن، شرایط پزشکی شما و عوارض دارو را در نظر گرفته و بهترین دارو را به شما تجویز کنند.
زمانی که دارو ها نتیجه رضایت بخشی را به همراه نداشته باشند. برای مدیریت تشنج و حمله های عصبی راهکار جراحی استفاده می شود.
جهت دوری از تشنج رژیم غذایی پرچرب و کم کربوهیدرات می تواند مفید باشد. این رژیم با نام رژیم کتوژنیک معرفی می شود. البته رژیم اصلاح شده دیگری با نام اتکینز وجود دارد که متخصصان مغز و اعصاب این رژیم را به علت محدودیت کمتر توصیه می کنند.
یکی از راه های ی که می تواند به افراد مبتلا به روماتیسم عصبی کمک…
تعویض مفصل شانه یا آرتروپلاستی شانه (SA) یکی از روش های جراحی است که برای درمان…
برای درمان دیسک های بیرون زده خفیف جراحی لیزری دیسک گردن روشی مناسب و جدید…
درمان ام اس چگونه است ؟ افرادی که مبتلا به ام اس هستند ، باید…