درد شانه شکایت اغلب بیماران است که با مشکلاتی در شانه خود مواجه هستند ، مفصل شانه یک مفصل گوی و کاسه ای است که از چهار عضله و تاندون تشکیل شده است و اطراف مفاصل شانه را پر کرده اند. یکی از دلایل عمده درد در این ناحیه آسیب سر شانه است. مفصل شانه دامنه حرکت وسیع دارد و در معرض آسیب دیدگی بیشتری قرار دارد. افرادی که دچار این درد هستند اغلب از گرفتگی و سفتی شانه خود شکایت می کنند و قادر نیستند دستان خود را به پشت حرکت بدهند. شما عزیزان می توانید برای درمان این عارضه به دکتر موناحجازی ، بهترین متخصص مغز و اعصاب در تهران مراجعه نمایید.

آناتومی شانه :

این ناحیه از بدن از سه استخوان تشکیل شده است ، استخوان بازو ، کتف و ترقوه .
سر استخوان بازو در یک سوکت گرد در تیغه شانه قرار می گیرد. چند عضله و تاندون استخوان بازو را در سوکت گفته شده متمرکز نگه می دارد. به این نوع از بافت ها روتاتور کاف می گویند. این بافت ها سر شانه را پوشانده و به تیغه شانه شما متصل خواهد کرد.

علت درد شانه

  • التهاب تاندون به دلیل انجام حرکات غیر اصولی و بیش از حد
  • آسیب های عضلانی
  • شکستگی استخوان‌ های شانه
  • کشیدگی بیش از حد
  • بی ثباتی مفصل شانه و موارد در رفتگی
  • خارج شدن ریشه عصب از نخاع یا رادیکولوپاتی

قابل ذکر است که در برخی موارد درد شـانه به دلیل ارتباط با بیماری های دیگری از قبیل شانه منجمد، آرتروز شانه، آرتروز مفصل آکرومیوکلاویکولار ، بعضی از تومورها و آرتریت روماتویید شانه است که در قسمت هایی از شانه انتشار یافته است. برای تشخیص بیماری و علت آن روش های مختلفی وجود دارد. دیگر علل درد شانه عبارتند از :

  • بورسید یا همان التهاب تاندون :

بورس ها همان کیسه های کوچک و پر از مایعی است که در اکثر مفصل های بدن به خصوص شانه ها قرار گرفته است. آن ها به عنوان بالشتک ها در میان استخوان ها و بافت های نرم قرار گرفته است. باعث پوشانندگی و کاهش اصطحکاک مابین عضله های شانه و استخوان می شود.بورسیت به طور معمول با بروز التهاب تاندینیت روتاتور کاف پدید خواهد آمد.در این حالت بسیاری از بافت های شانه ممکن است ملتهب و دردناک باشند. بنابراین خیلی از فعالیت های روزمره ، همانند شانه کردن مو یا حتی پوشیدن لباس ها و از این قبیل حرکات را با درد انجام دهید.

  • التهاب تاندون :

در واقع رباطی است که عضلات را به استخوان متصل می سازند. اغلب تاندینیت ها به سبب التهاب تاندون ها به وجود آمده اند. به طور معمول دو حالت وجود دارد:

  1. شرایط حاد :
    انجام حرکاتی مانند پرتاب توپ از بالای سر یا برخی حرکات که دست در بالاترین حالت قرار می گیرید. ممکن است زمینه ساز التهاب تاندون حاد شود.
  2. شرایط مزمن :
    به علت بروز بیماری های فرسایشی همچون آرتروز یا ساییدگی به علت بالارفتن سن ، احتمال دارد التهاب تاندونیت پدید بیاید. رایج ترین تاندون های سر شانه ، شامل چهار تاندون چرخنده یا روتاتور و یکی از تاندون های عضله دو سر است.

آزمایش صورت گرفته جهت تشخیص علت درد شانه

برای تشخیص علت درد ، منشاء درد و سایر مشکلات مربوطه ممکن است بهترین متخصص مغز و اعصاب تهران  از شما بخواهد تا آزمایشاتی را انجام دهید. این آزمایشات عبارت اند از:

  • عکس برداری ساده : این آزمایش با اشعه ایکس انجام می شود و قادر است هرگونه آسیب وارد شده به استخوان های تشکیل دهنده مفصل شانه را نمایان کند.
  • تصویر برداری مغناطیسی : این نوع روش تصویر برداری که در میان عموم با نام MRI شناخته شده است می تواند از بافت های نرم تصاویر با کیفیت و واضحی را ایجاد نماید. ام آر آی قادر است به پزشک کمک کند تا آسیب های وارد شده به رباط ها و تاندون های اطراف مفاصل شانه را تشخیص دهد.
  • سی تی اسکن یا اسکن توموگرافی کامپیوتری : این تکنیک تصویر برداری قادر است با استفاده از ترکیب اشعه ایکس و فناوری رایانه نمای بسیار نزدیک مفصلی از استخوان های ناحیه شانه تولید نماید و به تشخیص علت درد شانه کمک کند.

  • EMG یا الکترومیوگرام : پزشک ممکن است برای بررسی عملکرد عصب ها آزمایشاتی همانند ای ام جی یا الکترو میوگرام تجویز نماید.
  • آرتور گرام : در این روش تشخیصی ابتدا ماده حاجب به داخل مفاصل شانه تزریق شده و با استفاده از اشعه های ایکس از ناحیه مورد نظر تصویر برداری می شود تا مفصل ، عضلات و تاندون های اطراف آن با کیفیت و وضوح بیشتری نمایان شود. ممکن است بهترین متخصص مغز و اعصاب در تهران این روش را با آزمایش ام آر آی ترکیب کند.
  • آرتروسکوپی : در این تکنیک ، پزشم با استفاده از یک فیبر نوری که در قسمت ابتدایی آن یک دوربین بسیار کوچک متصل است مفاصل را به خوبی مشاهده می کند. آرتروسکوپی ممکن است آسیب های بافت نرم را که در معاینه های فیزیکی یا استفاده از روش تصویر برداری با اشعه ایکس و انجام سایر آزمایشات قابل شناسایی نمی باشد را نشان دهد. همچنین پزشک می تواند از این روش علاوه بر یافتن علت درد برای درمان نیز استفاده نماید.

درمان درد شانه

  • اگر درد در ناحیه شانه و گردن جدی گرفته نشود و درمان نشود موجب ضعف شانه، گردن و قسمت بالایی کمر خواهد شد.
  • همچنین همین دردهای کوچک ممکن است مشکلات بزرگتری از قبیل از بین رفتن انحنای طبیعی ستون فقرات یا کیفوز ستون فقرات را ایجاد نماید.
  • اولین اقدام برای درمان این مشکل ، ورزش است که با انجام دادن ورزش، درد در قسمت شانه کم می شود. حرکات اصلاحی توسط دکتر انجام می شود.
  • حرکات اصلاحی و کششی موجب شل شدگی عضلات می شود و باعث می شود که عضله شانه از خشکی در آید و به راحتی بتواند حرکت داشته باشد و بچرخد.
  • اقدام بعدی درمان دارویی است که پزشک با تجویز دارو های ضد التهابی و مسکن است به تسکین و درمان می پردازد.
  • در صورتی که درد شانه منشا عصبی داشته باشد و به نخاع مربوط باشد درمان جدی تر خواهد بود.
  • درمان درد عصبی شانه جراحی می باشد.
  • قابل ذکر است که بهترین متخصص مغز و اعصاب با معاینه دقیق و مورد بررسی قرار دادن شرایط جسمی بهترین روش درمانی را برای فرد انتخاب می کند.

 

 

دکتر مونا حجازی

Recent Posts

خونریزی مغزی در کودکان و بزرگسالان

خونریزی مغزی در کودکان و بزرگسالان ، به تجمع خون در داخل مغز یا اطراف…

2 روز ago

تومور مغزی

رشد غیر طبیعی توده ای در مغز ، تومور مغزی نامیده می شود. این عارضه…

1 هفته ago

اختلالات جنسی

 بروز بیماری و اختلال در هر یک از اندام های بدن به طور طبیعی سبب…

2 هفته ago

حمله عصبی و تشنج

حمله عصبی و تشنج گاهی تکانه ها یا امواج غیر طبیعی الکتریکی مغز ، موجب…

3 هفته ago

ام اس

بیماری ام اس ( MS ) بیماری ای است که مغز و نخاع را تحت…

1 ماه ago

فلج بل و معرفی روش های درمان آن

عارضه ای به نام از کار افتادگی موقت عضلات صورت ، فلج بل گفته می…

1 ماه ago