درمان سرگیجه : سرگیجه ، در واقع یک علامت می باشد که در صورت وقوع آن ؛ فرد احساس می کند که خود یا محیط اطرافش در حال چرخش است. سرگیجه ، علاوه بر احساس حرکت چرخشی ؛ می تواند با حالت تهوع ، تعریق ، اختلال در راه رفتن و مواردی از این قبیل نیز همراه باشد. ( متخصص مغز و اعصاب )
بیماری منییر ، بیماری های BPPV و بیماری لابیرنتیت ؛ از جمله شایع ترین بیماری هایی هستند که می توانند به بروز سرگیجه بیانجامند.
از دیگر علل زمینه ساز ایجاد سرگیجه می توان به موارد زیر اشاره داشت :
لازم به ذکر است که سرگیجه ، عموما بر وجود یک اختلال در سیستم دهلیزی گوش دلالت دارد.
سرگیجه بر اساس موقعیت ضایعه ، به دو نوع سرگیجه محیطی و سرگیجه مرکزی ؛ دسته بندی می شود که در ادامه به شرح توضیحاتی پیرامون هر یک از آن ها پرداخته ایم.
این نوع از سرگیجه ؛ در پی اختلال در سیستم دهلیزی گوش یا اختلال در گوش داخلی ، رخ می دهد و به سرگیجه دهلیزی نیز موسوم است.
از بیماری های BPPV ، می توان به عنوان شایع ترین علت سرگیجه های محیطی یاد کرد که آمار قابل توجهی از سرگیجه های محیطی را به خود اختصاص داده اند.
لازم به ذکر است که لابیرنتیت ، بیماری منییر ، سرگیجه های بینایی و بیماری های SSCD ؛ نیز از دیگر علل سرگیجه های محیطی محسوب می شوند.
این نوع از سرگیجه ، در پی آسیب دیدگی تعادل سیستم عصبی مرکزی اتفاق می افتد و غالبا با ضایعه ای در مخچه و مغز همراه است.
سرگیجه مرکزی ؛ موجب بروز دو بینی ، اختلالات گفتاری ، عدم تعادل در ایستادن و راه رفتن می شود.
در اغلب موارد ؛ سرگیجه ، خود به خود و با درمان بیماری زمینه ای برطرف می شود. در موارد نادر ، سرگیجه ممکن است علامت یک بیماری خاص باشد که باید مورد توجه بیشتری قرار گرفته و مورد بررسی های دقیق تر قرار گیرد.
اگر سرگیجه ؛ حس سقوط یا از دست دادن تعادل در فرد را ایجاد کند ، خطرناک است ؛ به خصوص اگر فرد در حال رانندگی باشد. بنابراین کسانی که مشکل سرگیجه دارند ، بهتر است موارد احتیاط را بویژه به هنگام رانندگی و پیاده روی ، مد نظر قرار دهند.
خونریزی مغزی در کودکان و بزرگسالان ، به تجمع خون در داخل مغز یا اطراف…