علائم افسردگی
افسردگی به منزله واکنشی طبیعی بدن و احساس غمگین بودن در مواجهه با مشکلات زندگی می باشد. با شناسایی علائم افسردگی می توان تا حدود زیادی از بروز مشکلات ناشی از آن پیشگیری نمود.
نشانه ها و علائم افسردگی
افسردگی نیز مانند سایر اختلالات روانی علائم و نشانه هایی دارد. علائم این بیماری با توجه به سن و جنسیت فرد مبتلا به افسردگی در برخی موارد متفاوت است.
- علائم افسردگي در کودکان : همه افراد به طور طبیعی در دوران کودکی و نوجوانی با بحران های احساسی روبرو می شوند. این بحران ها در برخی کودکان منجر به ایجاد افسردگی می شود. به طور مثال کودکانی که به اختلالاتی نظیر بیش فعالی ، اختلال یادگیری ، اختلال اضطراب و نافرمانی مقابله جویان ( Odd ) مبتلا هستند در معرض ابتلا به افسردگی می باشند.
- علائم افسردگي در نوجوانان : علائمی از قبیل پرخاشگری ، افت تحصیلی ، مصرف مواد مخدر و فرار از خانه نشانه های افسردگی در نوجوانان می باشند که می بایست مورد توجه قرار گیرند. زیرا بنا برگزارش سازمان جهانی بهداشت ، خودکشی در میان نوجوانان ۱۵ الی۲۰ سال سومین عامل مرگ در جهان است.
- علائم افسردگي در جوانان : تغییرات وسیع و متعدد دوره جوانی ممکن است سبب ایجاد بیهویتی جسمانی و روانی در فرد شده و زمینه ساز ابتلا به افسردگی گردند.
- علائم افسردگی در زنان : ابتلا به افسردگی در زنان به عوامل بسیاری از قبیل ژنتیک ، تغییرات بیولوژیک بارداری ، تغییرات هورمونی ، روابط با جنس مخالف ، سندروم قبل از قاعدگی و غیره بستگی دارد.
- علائم افسردگی در مردان : از جمله عوامل ابتلا به افسردگی در مردان می توان به احساس تنهایی ، ناکامی های زندگی ، خیانت ، طلاق و غیره اشاره نمود. عدم درمان افسردگی در مردان ممکن است پیامد های فاجعه باری داشته باشد ، زیرا آمار خودکشی در مردان مبتلا به افسردگی بسیار بیشتر از زنان افسرده است.
موارد زیر علائم کلی ابتلا به افسردگی در سنین و جنسیت های مختلف می باشند :
- تغییر خلق و خو
- بی علاقگی نسبت به انجام فعالیت های روزمره
- احساس گناه و خود کم بینی
- اختلالات خواب
- احساس سردرگمی
- تغییرات اشتها
- عدم تمرکز
- احساس خستگی شدید و مداوم
- احساس اضطراب
- کاهش تحرک و فعالیت
- سردرد
- سوء مصرف مواد و گرایش به مصرف الکل
- مشکلات گوارشی
- درد قفسه سینه
- افسردگی و دردهای ماهیچه ای و مفصلی
- مشکلات جنسی
- بدبینی نسبت به آینده