رشد غیر طبیعی توده ای در مغز ، تومور مغزی نامیده می شود. این عارضه انواع مختلفی دارد که برخی از آن ها  خوش خیم و برخی بدخیم و سرطانی می باشند. پیدایش این عارضه و رشد آن ممکن است از ابتدا در خود مغز آغاز شده یا این که توسط تومورهای سایر قسمت های بدن تا مغز گسترش یافته باشند. این نکته حائز اهمیت است که سرعت رشد این تومور ها می تواند تا حدود زیادی متفاوت باشد. لازم به ذکر است که عملکرد سیستم عصبی ، تحت تاثیر سرعت رشد و محل تومور قرار دارد. در صورت مشاهده هر یک از علائم این بیماری که در ادامه به آن ها پرداخته شده است می توانید به دکتر مونا حجازی بهترین و مجرب ترین متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات در تهران مراجعه کنید. ایشان با تکیه بر دانش ، مهارت و تجربه خود می توانند به شما در رفع این مشکل کمک کنند.

 

 

علائم تومور مغزی

علائم این عارضه وابسته به اندازه تومور ، محل و سرعت رشد آن می باشد. لذا نشانه های متفاوتی دارد که شایع ترین آن ها عبارتند از :

  1. افزایش تدریجی شدت سر درد
  2. بروز حالت تهوع یا استفراغ به دلایل ناشناخته
  3. ابهام و سردرگمی در امور روزانه
  4. اختلال در برقراری تعادل در بدن
  5. تغییر شخصیت یا رفتار
  6. بروز اختلالات بینایی ؛ نظیر بینایی مبهم و دید دوگانه
  7. اختلالات شنوایی
  8. اختلالات گفتاری
  9. تشنج در افرادی که سابقه تشنج ندارند.
  10. از بین رفتن تدریجی احساس یا حرکت در یک دست و پا

علت بروز تومور در مغز

طبق گفته های دکتر حجازی بهترین متخصص مغز و اعصاب تهران در رابطه با علت بروز این عارضه این چنین بیان می کنند که تومورهای مغزی اولیه ، در خود مغز یا در بافت های مجاور آن نظیر غشاهای پوشش دهنده مغز ، اعصاب جمجمه ، غده هیپوفیز یا غده پینه آل بروز می نمایند. شروع این نوع تومور ها ، زمانی که سلول های طبیعی ، اشتباها به جهش هایی در DNA خود دست می یابند آغاز گردیده و این جهش ها اجازه رشد و تقسیم شدن را به سلول ها می دهند و در صورت رشد سلول های سالم زندگی می نمایند. در نتیجه توده ای از سلول های غیر طبیعی که تشکیل دهنده تومور مغزی است ، آغاز به رشد می نماید.

انواع تومور مغزی

  • گلیوم ها : شروع این تومورها در مغز یا نخاع می باشد.
  • مننژیوم : منشا این تومور از غشاهای مغز و نخاع می باشد. عمده مننژیوم ها در مراحل ابتدایی که هنوز اندازه تومور کوچک است و روی بافت های اطراف، اثر فشاری ندارد قابل تشخیص نمی باشند.
  • تومور های صوتی : تومور مغزی صوتی، خوش خیم بوده و روی عصب کنترل کننده توازن و شنوایی که از طریق گوش داخلی صورت می پذیرد،گسترش می یابند.
  • آدنوم های هیپوفیز : جزو تومورهای خوش خیم هستند و در غده هیپوفیز مغز ایجاد می گردند.
  • و غیره

عوامل خطر ابتلا به تومور مغزی

از مهم ترین عوامل خطر برای تومورهای مغزی می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • سابقه خانوادگی : به طور کلی احتمال ابتلا به انواع تومورها و سرطان ها در پی عوامل وراثتی و ژنتیکی بسیار ناچیز است ، این مسئله در مورد این بیماری نیز صدق می کند و به جرأت می توان گفت احتمال این که فردی به صورت ژنتیکی به این بیماری دچار شود حداقل است. اما به هر حال توصیه می شود در صورتی که در یکی از اقوام درجه یک شما ، سابقه ابتلا به این بیماری وجود داشته است ؛ حتما پزشک خود را در جریان این امر قرار دهید ؛ چرا که پزشک نورولوژیست در چنین مواردی ممکن است بیمار را به مشاوران ژنتیک ارجاع نماید.
  • سن : توجه داشته باشید که با افزایش سن ، ریسک بروز تومور مغزی تشدید می گردد.
  • قرارگیری در معرض مواد شیمیایی : لازم به ذکر است قرارگیری در معرض برخی مواد شیمیایی ، احتمال ابتلا به این عراضه را افزایش خواهد داد.
  • قرارگیری در معرض اشعات مضر : قرار گرفتن در معرض اشعه های مضر ؛ از جمله پرتوهای یونیزه کننده ، سبب افزایش احتمال مواجهه با این مشکل می شود.

تشخیص تومور در مغز

معاینه فیزیکی و بررسی وضعیت بیمار و همچنین آنالیز سوابق پزشکی وی ، اولین قدم جهت تشخیص این بیماری می باشد. پزشک متخصص مغز و اعصاب یا اصطلاحا نورولوژیست ، در راستای تشخیص دقیق تر و به منظور بررسی سلامت اعصاب جمجمه بیمار ، آزمایشات مخصوصی تجویز می نماید. همچنین نورولوژیست ؛ جهت آنالیز و بررسی واکنش مرمک چشم های بیمار نسبت به نور ، از دستگاهی موسوم به اوپتال موسکوپ بهره برده و چشم های وی را ارزیابی می نماید ؛ چرا که به دنبال وجود تومور مغزی ، فشار داخل جمجمه افزایش یافته و این اتفاق می تواند به بروز تغییراتی در عصب بینایی منتج گردد. دیگر آزمایشات تکمیلی که برای تشخیص قطعی تومور مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از :

  • سی تی اسکن
  • ام آر آی
  • آنژیوگرافی
  • عکسبرداری از جمجمه
  • نمونه برداری

درمان تومورمغزی

طبق گفته های دکتر حجازی بهترین متخصص مغز و اعصاب تهران در رابطه با شیوه درمان تومور مغزي ؛ گزینه های درمان این عارضه ؛ وابسته به نوع تومور ، سایز و محل رشد آن می باشند. از همین رو ابتدا افراد باید معاینه شوند تا شیوه درمانی مناسب انتخاب شود.

 

 

بهترین متخصص مغز و اعصاب در تهران

مهمترین فاکتور در انتخاب متخصص مغز و اعصاب ، میزان تبحر و تجربه وی می باشد. قاعدتا نگرانی بیمار و اطرافیان او پس از آگاهی از وجود بیماری امری بدیهی بوده و رهایی از این معضل و در نهایت دستیابی به نتایج خوب مستلزم اعتماد به پزشک می باشد. فرد باید در رابطه با مواردی از قبیل نحوه انجام جراحی ، عوارض احتمالی جراحی و مراقبت های پس از عمل تومور مغزی از متخصص اطلاعاتی کسب نموده و پس از آن اقدام به جراحی نماید. تومور های مغزی دارای انواع مختلفی بوده و با توجه به نوع تومور و محل آن ، نحوه جراحی و ماحصل آن متفاوت خواهد بود. باید توجه داشت که تشخیص نوع تومور و جراحی توسط متخصص پس از انجام معاینه ، بررسی آزمایشات ، MRI و سوابق پزشکی بیمار انجام می گیرد.

از ویژگی های بهترین متخصص مغز و اعصاب ؛ می توان به تشخیص به موقع تومور که طبیعتا در نتیجه درمان موثر خواهد بود اشاره داشت. سرکار خانم دکتر مونا حجازی ، بهترین متخصص مغز و اعصاب تهران هستند ؛ ایشان در زمینه مغز و اعصاب و تومورهای مغزی دارای تجربه بسیار بالا می باشند.

عوارض بعد از عمل تومور مغزی

علیرغم این که این عمل ممکن است منجر به نجات جان بیمار شود ، می تواند به دلیل از بین بردن بافت مغزی مسبب ایجاد عوارضی نظیر عفونت ، خونریزی ، تشنج و سکته در بیمار گردد. اثرات دیر هنگام به تاثیرات طولانی‌ مدت درمانی از دیگر عوارض احتمالی این عمل می باشد که شامل تاثیر شناخت ، حمله ، ناهنجاری های رشد ، کمبود هورمون ، اختلالات بینایی و شنوایی و احتمال بروز سرطان دوم که تومور دوم را شامل می شود می باشد. از این رو پس از جراحی تومور مغزی ؛ رعایت مراقبت های دقیق و انجام آزمایش های منظم ، ضروری می باشد ؛ چرا که گاها عوارض بعد از آن سال ها پس از درمان بروز می نماید.

دکتر مونا حجازی

Recent Posts

اختلالات جنسی

 بروز بیماری و اختلال در هر یک از اندام های بدن به طور طبیعی سبب…

1 روز ago

حمله عصبی و تشنج

حمله عصبی و تشنج گاهی تکانه ها یا امواج غیر طبیعی الکتریکی مغز ، موجب…

4 روز ago

ام اس

بیماری ام اس ( MS ) بیماری ای است که مغز و نخاع را تحت…

3 هفته ago

فلج بل و معرفی روش های درمان آن

عارضه ای به نام از کار افتادگی موقت عضلات صورت ، فلج بل گفته می…

4 هفته ago

آنچه باید درباره درمان فوبیا بدانید !

فوبیا نوعی اختلال اضطرابی است که با ترس شدید و غیرمنطقی از یک شی ،…

1 ماه ago

اختلال خواب

اختلال خواب به مجموعه‌ ای از شرایطی گفته می‌شود که به دلیل عوامل مختلفی اعم…

2 ماه ago